divendres, 2 d’octubre del 2009

HISTÒRIA DE LA CORAL

La coral Ressò de Sant Pere va ser fundada l’any 1995 a Lleida, i a poc a poc va anar creixent fins a arribar a les més de trenta veus amb les que compta actualment.
Sota la direcció de Divina Melé i Gabandé, ha fet variades actuacions, entre les quals cal destacar, la participació als concerts de Mans Unides, a l’Auditori Enric Granados de Lleida, Misses Solemnes a la Basílica de Montserrat, a la Catedral de Lleida, a la Seu Vella de Lleida, a l'Acadèmia Mariana; concerts, misses i bodes a diferents parròquies de Lleida i província, ha participat en les diferents edicions de la “Primavera Coral” que organitza la FCEC Terres de Lleida i en actes d’entitats culturals de la ciutat com en les cantades “Cors de Nadal” de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i també en el XXVè aniversari del Centre Lleidatà de Dansaires, com a coral convidada.
Col•labora habitualment en les seves actuacions la pianista Silvia Pujol i l’organista i compositor lleidatà Joaquim Mesalles, del qual ha estrenat la sardana "Espurnes d'Amor" per a cor i cobla.
És habitual en els seus concerts cantar el seu himne "Coral Ressò", musicat pel mestre Josep Prenafeta, també músic lleidatà i padrí de l’entitat. Totes dues composicions porten lletra d’Antoni Bulnes cantaire de la coral.
La coral, que treballa un ampli repertori, tant de peces clàssiques com modernes, celebra enguany el seu XVè aniversari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada